latinica  ћирилица
01/10/2022 |  15:32 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

Гајанин: Грађевински радови на два факултета у завршној фази

Грађевински радови у Универзитетском граду на згради у којој ће бити смјештени Архитектонско-грађевинско-геодетски и Шумарски факултет су у завршној фази, изјавио је ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.
Радослав Гајанин - Фото: СРНА
Радослав ГајанинФото: СРНА

Гајанин је истакао да је план да настава у новом објекту почне до марта, односно почетка сљедећег семестра.

- У овој фази у ову зграду инвестирано је око седам милиона КМ. Уз подршку Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске успјешно је завршено утопљавање зградЕ Ректората/Академије умјетности кроз пројекат енергетске ефикасности. У оквиру истог пројекта завршава се и зграда Филозофског факултета, а радови теку планираном динамиком - рекао је Гајанин.

Гајанин је захвалио за подршку коју имају од српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, предсједнице Српске Жељке Цвијановић и министара у Влади јер "помажу када је ријеч о констатном унапређивању услова студирања на Универзитету у Бањалуци".

Предсједник Уније студената Српске Урош Бјелица рекао је да руководство и институције Српске препознају значај студената.

- О томе говори податак да је у овој години издвојено око 35 милиона КМ за оба јавна универзитета. Тежимо ка томе да то буду водећа два јавна универзитета у региону, јер имамо све потребне услове" - рекао је Бјелица.

Представник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Никола Бојић оцијенио је као позитивну иницијативу да се свим младима у Српској у двије транше донира 100 КМ.