latinica  ћирилица
01/10/2022 |  16:29 ⇒ 18:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Враћен приједлог за разрјешење Ђукановића

Предсједник Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић вратила је приједлог 41 посланика за покретање поступака за утврђивање да ли је црногорски предсједник Мило Ђукановић повриједио Устав и за његово разрјешење, са образложењем да та два поступка морају бити одвојена.
Подгорица - Фото: ТАНЈУГ
ПодгорицаФото: ТАНЈУГ

Ђуровићева је навела да је Уставом Црне Горе и Пословником Скупштине процедура јасно прецизирана и да је потребно исправити достављени акт и насловити га као приједлог за покретање поступка да ли је предсједник Црне Горе повриједио Устав.

- Тек након завршене процедуре по том приједлогу и усвајања одлуке Скупштине да је предсједник повриједио Устав, стичу се услови да се предложи даљи наставак поступка и сагласно испуњености услова поднесе приједлог за разрјешење - додала је она.

Ђуровићева је истакла да је, пошто је достављеним актом обједињен приједлог за два поступка, достављени приједлог потребно исправити и ускладити са одредбама Пословника.

Парламентарна већина у Скупштини Црне Горе скупила је раније 41 потпис подршке приједлогу за покретање поступка за утврђивање да ли је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић повриједио Устав, односно поступка за његово разрјешење.