latinica  ћирилица
01/10/2022 |  21:11 ⇒ 21:12 | Аутор: СРНА

Братунац: Одржана хуманитарна смотра ветерана фолклора

Наступом фолклорних ансамбала ветерана и рекреативаца девет културно-умјетничких друштава из Републике Српске и Србије вечерас је у Братунцу одржана смотра фоклора.
Братунац - смотра фолклора - Фото: СРНА
Братунац - смотра фолклораФото: СРНА

На првим сусретима фолклорних ветерана у Братунцу под слоганом "У Братунцу крај Дрине, нек' се коло вије" наступило је око 200 учесника из Нове Пазове, Београда, Зворника, Шапца, Сребренице, Власенице, Купинова, Севојна и чланови Културно-умјетничког друштва "Мост" из Братунца које је организовало ову манифестацију.

Овај концерт био је хуманитарног карактера и прикупљана је помоћ за лијечење од леукемије Братунчанке Тијане Радовић којој је за лијечење матичним ћелијама у Болоњи у Италији потребно обезбиједити 160.000 евра.

- Циљ организовања ових сусрета и извођења фолклорних игара из разних дијелова Србије и Републике Српске је промоција и очување традиције нашег народа са обје стране Дрине - рекла је Снежана Зарић из Предсједништва КУД "Мост".

Она је истакла да су, поред ветерана девет друштава, вечерашњем програму у знак подршке организовању оваквих манифестација присуствовале и делегације културно-умјетничких друштава из Лознице и Малог Зворника.

Публика је напунила трибине братуначке спортске дворане и презадовољна је напустила дворану након дугог аплауза којим су награђени учесници вечерашњег програма.