latinica  ћирилица
01/10/2022 |  21:55 | Аутор: РТРС

Боксерски клуб Славија по први пут домаћин Регионалне лиге

Боксерски клуб Славија у ова два дана домаћин је првог турнира друге сезоне Регионалне боксерске лиге.
Боксерски клуб Славија по први пут домаћин Регионалне лиге - Фото: РТРС
Боксерски клуб Славија по први пут домаћин Регионалне лигеФото: РТРС

Бањалука је овог викенда у знаку бокса. Боксерски клуб Славија по први пут био је домаћин Регионалне лиге, такмичења које је окупило близу 100 боксера из девет клубова и пет земаља.

Амбијент, организација и квалитет мечева подсјетили су на некадашња времена када је Славија организовала сличне ревије, пред пуним трибинама и освајала медаље и титуле.

Жеља челних људи Славије је да се овај бањалучки великан врати на старе стазе славе. Организацијом оваквих манифестација, корак је ближе том циљу

Боксери Славије, оправдали су очекивања изборивши чак седам финала. Никола Ивковић и Лео Цвитановић предводили су Бањалучане на овом регионалном такмичењу.

Један од најзанимљивијих мечева био је у велтер категорији гдје је наступио репрезентативац Србије Џејлан Тоскић, члан БК Нови Пазар. Он је у финалу био бољи од Душана Прице из Лознице.

Као и Славија, дебитантски наступ у Регионалној лиги имали су и боксери Никшића. Њих предводи прослављени боксер и селектор Црне Горе Бошко Дршаковић.

У дворани "Студентског кампуса" окупио се велики број легенди бокса са простора бивше Југославије, попут Драгомира Вујковића којег старији љубитељи бокса памте по мечу против Теофила Стивенсона, у финалу СП у Београду 1978. године. Затим Мирка Пузовића, нашег олимпијског шампиона Антона Јосиповића.

Ипак, највећи аплауз присутних побрао је Тадија Качар, некадашњи олимпијски, свјетски и европски вицешампион, човјек који је и званично најбољи боксер Србије у 20 вијеку.

Бањалука је оправдала епитет града бокса, пуне трибине, квалитетни боксери, неизвјесни мечеви. Домаћин наредног турнира, биће Никишић, почетком новембра.