latinica  ћирилица
02/10/2022 |  06:49 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Ухапшен директор Управе прихода и царина

Директор Управе прихода и царина Раде Милошевић ухапшен је по налогу Специјалног државног тужилаштва због сумње да је био у организованом ланцу који је шверцовао дио цигарета заплијењих љетос у Слободној царинској зони Луке Бар, јавили су црногорски медији.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Медији у Црној Гори преносе да је у акцији Специјалног полицијског одјељења ухапшено неколико особа, а међу њима и особе из државног система, због сумње да су биле у организованом ланцу крађе и кријумчарења цигарета, које су наводно спаљиване у пећима "Јаворка" и "Жељезаре" у Никшићу.

Специјално државно тужлаштво вјерује да у пећима није спаљен број пакета како је објављено у документима Управе прихода и царина, већ да је дио одузетих пакета завршио у кријумчарском ланцу.

Акција је, како додају, изведена у Подгорици и Никшићу.

Црногорски министар унутрашњих послова Филип Аџић рекао је да је акција Специјалног државног тужилаштва и Специјалног полицијског одјељења показатељ нулте толеранције институција на сваки покушај шверца.

Аџић је, поводом акције у којој је ухапшено више особа због сумње да су биле у организованом ланцу кријумчарења цигарета, поручио да нема повлашћених.

- Градимо систем и праведну државу у којој закон важи једнако за све. Нема повлашћених - навео је Аџић на Твитеру.

Предсједник Владе Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић поздравио је акцију тужилаштва на спречавању кријумчарења цигарета у којој је ухапшен директор Управе прихода и царина Раде Милошевић, истичући да држава стаје на крај шверцу цигарета.

- Држава владавине права у којој ће сви имати иста права и обавезе је идеал за који се боримо и изборићемо се. Ни по бабу, ни по стричевима. Стајемо на крај шверцу цигарета - написао је Абазовић на Твитеру.

Милошевић је и високи функционер Грађанског покрета УРА чији је лидер Дритан Абазовић.