latinica  ћирилица
02/10/2022 |  10:18 | Аутор: СРНА

Какво нас вријеме очекује наредних дана?

У Републици Српској данас се очекује пријатно топло и сунчано вријеме, уз малу облачност, а наредна три дана промјенљиво, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Умјерено облачно - Фото: РТРС
Умјерено облачноФото: РТРС

На сјеверу ће вечерас постепено доћи до наоблачења које ће се током ноћи премјештати ка централним и источним предјелима и донијети понегдје слабу кишу.

У Српској се сутра ујутру очекује облачно вријеме уз слабу кишу понегдје на сјеверу и истоку, а на југу претежно ведро.

Током пријеподнева облачност са слабом кишом премјештаће се ка истоку, а на сјеверу и западу доћи ће до разведравања, уз сунчаније вријеме.

Послије подне најављен је престанак кише и на истоку уз постепено разведравање. Биће мало хладније, док ће на југу Херцеговине бити сунчано и топлије.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, у Херцеговини и на планинама повремено јак, сјеверних смјерова.

Минимална температура ваздуха биће од девет до 15, у вишим предјелима од шест степени, а максимална од 16 на истоку до 21 на западу, на југу до 24, у вишим предјелима од 11 степени Целзијусових.

У уторак, 4. октобра, ће током дана бити претежно сунчано уз малу до умјерену облачност. На југу сунчано и мало топлије.

Минимална температура ваздуха биће од седам до 11, на југу до 14, у вишим предјелима три степена, а максимална од 17 до 21, на југу до 23, у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

У сриједу током дана биће претежно сунчано и постепено топлије. Свјежије ће бити само у предјелима гдје се магла буде дуже задржавала током дана.

Минимална температура ваздуха биће од три до осам, на југу до 11, у вишим предјелима од минус два степена, а максимална температура ваздуха од 19 до 25, у вишим предјелима и мјестима са маглом од 15 степени Целзијусових.