latinica  ћирилица
02/10/2022 |  13:03 ⇒ 15:44 | Аутор: РТРС

Хапшење у Новом Граду због сумње на уношење попуњених гласачких листића

Пет лица у Новом Граду ухапшено је због сумње да су на бирачко мјесто унијели велику количину попуњених гласачких листића, а наредбу за хапшење Министарству унутрашњих послова Републике Српске дао је главни тужилац БиХ Миланко Кајганић у координацији са главним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва Приједор Младеном Митровићем.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

С обзиром да је међу изборним листићима било и гласачких листића за изборе на нивоу БиХ, као и Републике Српске, координисано су дјеловали Тужилаштво БиХ и Окружно јавно тужилаштво Приједор, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У заједничким активностима договорено је да ће ухапшена лица у законском року бити предата Тужилаштву БиХ, а у координацији са Централном изборном комисијом БиХ биће договорене потребне активности како би се на наведеном биралишту релизовао законит изборни процес.

Главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор Младен Митровић изјавио је раније Срни да је пет лица из бирачког одбора Хозићи у Новом Граду лишено слободе због сумње на кривично дјело изборна превара.

Општинска изборна комисија Нови Град смијенила је бирачки одбор на бирачком мјесту Хозићи, гдје су утврђене неправилности, односно означени гласачки листићи за све нивое власти.