latinica  ћирилица
02/10/2022 |  22:40 | Аутор: СРНА

Начелник општине Хан Пијесак пријавио љекара

Начелник општине Хан Пијесак Слободан Ђурић пријавио је полицији љекара у локалном Дому здравља да је у протеклом периоду издавао љекарска увјерења о неспособности одређеним лицима, а дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево наредила је полицији да утврде чињенично стање, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

Општинска изборна комисија Станари пријавила је и захтијевала од полиције асистенцију јер смијењени предсједник једног бирачког одбора чији су иницијали С.Т. не жели добровољно да напусти бирачко мјесто, а што је учинила након доласка полиције.

Лице чији су иницијали С.Ј. пријавила је паљанској полицији да се у близини Основне школе "Мокро" активисти двије политичке партије купују гласове.

Полиција је обишла подручје око школе гдје нису пронашли лица која се могу довести у везу са наведеном пријавом.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево се изјаснила да нема елемената кривичног дјела или прекршаја.

Члан коалиције "Под лупом" пријавио је Полицијској станици Козлук да се испред бирачког мјеста у Пилици налази око 20 лица, активиста једне политичке партије, који наводно врбују грађане за гласове, али провјером на лицу мјеста утврђено је да пријава није тачна.

Полиција у Источном Новом Сарајеву уручила је прекршајне налоге лицима чији су иницијали Б.М. и Б.П. због нарушавања јавног реда и мира, односно свађе, вике и непристојног понашања, на изборном мјесту у мјесној заједници Враца.

Изборна комисија у општини Источна Илиџа пријавила је лице чији су иницијали С.П да је приликом гласања користило наочаре за снимање, а које је одузела полиција, док ће дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва накнадно квалификовати ово дјело.

Секретар једне политичке партије чији су иницијали М.С. пријавио је братуначкој полицији одборника чији су иницијали Н.М. да купује гласове на бирачком мјесту у насељу Кравица, а потом је Н.М. полицији пријавио М.С. за лажно пријављивање.

У периоду од 16.30 до 16.35 часова прекинуто је гласање на бирачком мјесту у Основној школи "Милош Дујић" у Челинцу, када је предсједник бирачког одбора пријавио да је једно лице након гласања фотографисало гласачки листић мобилним телефоном.

Полиција је утврдила да је ријеч о лицу чији су иницијали Д.М, а дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука саопштила је да није ријеч о кривичном дјелу.

Бањалучкој полицији лице чији су иницијали Н.С. пријавило је да је неко искористио његово право гласа на бирачком мјесту у Српским Топлицама, а дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука се изјаснила да је ријеч о кривичном дјелу злоупотреба бирачког права.

Лице чији су иницијали С.М. пријавило је полицији у Теслићу лице чији су иницијали Б.Ј. да је на гласање одвео оца и гласао за њега.

Лице Б.Ј. је навео да има старатељство нам својим оцем јер је дементан.

Полиција је разговарала са С.М, а дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој се није изјаснио о постојању кривичног дјела, те је наредио полицији да наставе рад на утврђивању чињеничног стања.

Полиција у Билећи ухапсила је лице чији су иницијали Ж.В. које је ударило песницом лице Д.В, наведено је у саопштењу МУП-а о прегледу данашњих инцидената на подручју Републике Српске у периоду од 15.00 часова до 19.00 часова.

Зворничкој полицији посматрач на гласачком мјесту "Економија два" пријавило је да је лице чији су иницијали М.С. покушао гласати са личном картом издатом на име Д.Е.

Полиција је обавила увиђај, а дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина је наредила предузимање мјере и радње с циљем документовања дјела.

Власеничкој полицији посматрач на гласачком мјесту Доњи Залуковик чији су иницијали Д.С. пријавио је да је лице чији су иницијали Д.Н. гласао умјесто лица С.Н. које се налази на привременом раду у Њемачкој, о чему је обавијештена Општинска изборна комисија.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево наредила је предузимање мјера и радњи.

Полицији у Власеници је лице чији су иницијали Д.Ч. доставио писани акт општинског одбора једне политичке странке у коме исти пријављују да је у 14.00 часова на бирачком мјесту Драгасевац грађанин чији су иницијали П.С, кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске угрожавао личну сигурност лицу чији су иницијали М.К. и члановима бирачког одбора, пријетећи да ће донијети ватрено оружје /пушку/ и убити их.

Дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево наредила је предузимање мјера и радњи.