latinica  ћирилица
03/10/2022 |  00:16 ⇒ 01:18 | Аутор: СРНА

Кришто: Осјећам се као побједница

Борјана Кришто, кандидат ХДЗ-а и других странака окупљених у ХНС-у за хрватског члана Предсједиштва БиХ, изјавила је да резултати из свих канотна показују да ХНС има увјерљиву побједу, називајући је побједом хрватског народа, те напоменула да, ако су резултати другачији, највећи губитник може бити БиХ.
Борјана Кришто - Фото: СРНА
Борјана КриштоФото: СРНА

- Хвала хрватском народу, а на посебан начин Хрватском народном сабору што ми је пружио подршку. Водили смо фер и коректну кампању, примјерену ситуацији у БиХ - рекла је Кришто.

Она је истакла да је ријеч о плебисцитарној побједи хрватског народа.

- Не желим се замарати осталим бројкама, осјећам се као побједница. Ако су резултати другачији – највећи губитник може бити БиХ - оцијенила је Кришто.

На питање о томе да ли су гласови представника хрватског народа "из реванша" ишли Денису Бећировићу умјесто Бакиру Изетбеговићу, она је одговорила да је она једини кандидат за хрватског члана Предсједништва БиХ, те да не би говорила о другима који су се кандидовали за неку другу позицију.

Кандидат Демократског фронта /ДФ/ за хрватског члана Предсједништва БиХ Жељко Комшић прогласио је раније вечерас изборну побједу.