latinica  ћирилица
03/10/2022 |  12:26 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Престижне награде за два филма у продукцији РТРС (ФОТО)

Филм "Реци ми осмијехом" ауторке Милане Мајар, добио је прву награду на 11. Међународном фестивалу новинарског стваралаштва земаља Подунавског региона "Профест", који је ове године одржан у Нишу.
Милана Мајар и Денис Бојић - Фото: РТРС
Милана Мајар и Денис БојићФото: РТРС

Аутору филма "Неки нови Бродвеј" Денису Бојић, додијељено је специјално признање "Горан Думан Думановић" за најбољи сценарио, које је постхумно установљено у част новинара, режисера и сценаристе Горана Думана Думановића.

Уручене су по двије равноправне друге и треће награде и специјална признања телевизијаским ствараоцима. Три награде додијељене су новинарима из Русије, чији су радови номиновани у пратећем прогаму фестивала, названог Србији и Русији с љубављу "Моја Русија - Мој град".

Фото; РТРС

"Профест" који његује толеранцију, мултиетичност, мултиконфесионалност и мултикултуралност, одржава се под слоганом "Љепота различитости".

На фестивал је пристигло 129 новинарских остварења.

Међународни жири номиновао је 24 остварења новинара из 11 држава Подунавског региона.

Фото: РТРС

Церемонији додјеле награда за најбоља новинарска остварења присуствовали су директор Руског дома у Београду Јевгениј Баранов, Јевгениј Филатов из Српско-руског хуманитарног центра и званичници града Ниша.