latinica  ћирилица
03/10/2022 |  12:27 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Међународна заједница да престане БиХ посматрати као експеримент

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да од међународне заједнице очекује да престане да БиХ посматра као експеримент и полигон на којем могу да експериментишу трећеразредни политичари из других земаља и овдје долазе са јасном поруком да немају озбиљне намјере.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Како другачије протумачити јучерашње одлуке. Ако је тачно да се улази у измјене Устава, што ни по ком основу Шмит нема права, онда видимо гдје се налазимо - рекао је Чубриловић Срни.

Чубриловић, који је и предсједник ДЕМОС-а, каже да од Кристијана Шмита не очекује ништа.

Чубриловић је навео да од међународне заједнице очекује да домаћим политичарима којима је народ дао повјерење, а не наметнутима, препусти вођење земље.

Шмит је синоћ, непосредно након затварања бирачких мјеста на општим изборима у БиХ, наметнуо измјене Изборног закона БиХ и у Устав Федерације БиХ, како је наведено, унио захтјев за обавезну сарадњу.

У писаној изјави Шмита објављено на страници ОХР-а наводи се да је овом одлуком повећан број делегата у Дому народа ФБиХ, а први пут остали из свих кантона могу бити заступљени у овом дому.