latinica  ћирилица
03/10/2022 |  13:39 ⇒ 16:52 | Аутор: РТРС

Осумњичени из предмета кодног назива "Сториџ" предао се Тужилаштву БиХ

Осумњичени Петковић Предраг, рођен 1987. године, лице које је потраживано међународном потјерницом осумњичено за више кривичних дјела, након вишемјесечног бјекства, у присуству адвоката предао се Тужилаштву БиХ.
Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Тужилаштво БиХФото: РТРС

Како је наведено у саопштењу, осумњичени под истрагом је у предмету кодног назива "Сториџ", који је повезан са "Скај" и "Аном" апликацијама, као један од организатора организоване криминалне групе са подручја Градишке и других мјеста, осумњичен је за кривично дјело организовани криминал, у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога,  неовлаштеним прометом оружјем и војном опремом те производима двојне намјене, кријумчарењем људи, те кривичним дјелом тешка крађа.

Из Тужилаштва БиХ истичу да се ради о предмету за организовани криминал, који је повезан са међународним кријумчарењем опојних дрога и другим кривичним дјелима у којем тужилаштво, у сарадњи са партнерским институцијама у БиХ, земљама региона, ЕУ и свијета води истрагу против групе која је дјеловала на подручју БиХ и иностранства.

Осумњичени је дуже времена био недоступан правосуђу БиХ и потраживан је путем међународне потјернице.

Након што испита осумњиченог, поступајући тужилац донијет ће одлуку о даљим активностима у предмету.