latinica  ћирилица
03/10/2022 |  13:50 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

ПДП: Поновити изборе у Републици Српској

Партија демократског прогреса не признаје пораз свог кандидата за предсједника Републике Српске Јелене Тривић и тражиће да, на бази свих нерегуларности које утврди, избори буду поновљени, речено је на конференцији за новинаре ове странке.
Јелена Тривић и Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Јелена Тривић и Бранислав БореновићФото: РТРС

Лидер странке Бранислав Бореновић тврди да се "током ноћи десила изборна крађа" и да страначки правни тим припрема правне радње према Централној изборној комисији БиХ на бази примједби и пријава које су добили.

- Нећемо одустати због грађана Републике Српске који су истински подржали Јелену Тривић за предсједника - рекао је Бореновић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да је "сумњиво постојање 30.000 неважећих гласачких листића", као и то да Тривићева није добила ниједан глас у породичном селу.

Тривићева сматра да је "ријеч о изборној крађи у многим локалним заједницама", а да је тачка преокрета била протекле ноћи.

- Наш циљ је понављање избора на подручју Републике Српске. Да бисмо то постигли мораћемо тражити поновљено бројање на бројним изборним мјестима и да имамо довољно велики узорак нетачних резултата који су унијети у записник и базу ЦИК-а - истакла је Тривићева.