latinica  ћирилица
04/10/2022 |  07:53 ⇒ 08:00 | Аутор: СРНА

Краћи застоји могући на дионицама на којима се изводе радови

Саобраћај се јутрос на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија редовно, а краћи застоји или успорен пролазак могући су на дионицама гдје су у току радови, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Јутарња магла мјестимично смањује видљивост у котлинама и уз ријечне токове, а возачима се савјетује пажња и због учесталих одрона.

На магистралном путу Бијељина-Шепак, на подручју Шепка, данас ће се од 7.00 до 17.00 часова изводити радови због чега ће се саобраћај одвијати једном траком.

Због санације магистралног пута Мостар-Невесиње у дневном термину обустављен је саобраћај, од Невесиња до ентитетске границе. Возила се преусмјеравају на алтернативне путне правце Невесиње-Зијемље-Руишта-Мостар или Невесиње-Берковићи-Столац-Мостар.

Режим саобраћаја измијењен је и на укрштању Улице Цара Лазара и магистралног пута МИ-115 дионица Соколац-Подроманија због реконструкције раскрснице.

Успорено због радова вози се на дионици ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља на петљи Јоховац, те на путевима Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, Челинац-Котор Варош, Челинац-Укрина, Теслић-Подјезера /ентитетска граница/, у тунелима Чељиговићи на магистралном путу Лапишница-Љубогошта и у тунелу Стамболчић на путу Пале-Подграб.

Ради се и на путевима Стари Мајдан-Бањалука, Бакрачуша-Невесиње, Приједор-Стара Ријека, Приједор-Козарац, Србац-Горња Вијака-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић.

Због опасности од појаве клизишта, на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа "Рудинг", у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја. Забрана се не односи на возила Рудника и Термоелектране Угљевик.

Деминерски радови изводе се на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, због чега долази до повремених обустава саобраћаја од 8.00 до 15.00 часова.

Клизишта успоравају саобраћај и на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Вангабаритни терет креће се путним правцима Хргови/Блажевац-Лончари-гранични прелаз Лепница, Станић Ријека-гранични прелаз Брод и гранични прелаз Цапарде-Каруше.

У ФБиХ је због изградње обилазнице саобраћај обустављен на раскрсници магистралних путева у Доњем Вакуфу и преусмјерен на привремену обилазницу.

На магистралном путу Тарчин-Брадина због санационих радова обустављен је саобраћај и преусмјерен на возне траке новоизграђене поддионице ауто-пута Тарчин-Иван у оба смјера, без наплате путарине од Влакова до Брадине.

Обуставе саобраћаја су и на магистралном путу Житомислићи-Почитељ у периодима 9.00 до 12.15 и од 13.15 до 15.00 часова. За вријеме обуставе могуће је саобраћати алтернативним правцима.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, због радова у тунелу Скела, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, а у ноћним часовима преусмјерава се на обилазницу око тунела.

Радови се изводе и на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ /оба смјера, вијадукт Клопачке стијене/, као и на магистралним путним правцима Бихаћ-Босански Петровац /Рипач-Дубовско/, Симин Хан-Чакловићи, Доњи Вакуф-Травник /Комар/ и Церик-Лончари /дионица Церик-пијаца "Аризона"/.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.