latinica  ћирилица
04/10/2022 |  08:41 ⇒ 12:56 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Република Српска показала да је зрело демократско друштво (ВИДЕО)

Република Српска је показала да је зрело демократско друштво, без обзира што је било оних који су жељели ексцесе, али грађани Српске заједно са својим институцијама изашли су као побједници у изборној ноћи, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Истакао је да је СНСД апсолутни побједник избора.

- Двије најважније функције су испред наше странке, а убједљиво смо добили највише гласова и за Народну скупштину Републике Српске, односно Представнички дом ПС БиХ. На изборе се излази да се побиједи и СНСД је побиједио на све четири нивоа. СНСД ће имати више посланика у НСРС него цијела опозиција заједно, а исти сценарио ће бити и у заједничким институцијама - изјавио је Ковачевић, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Истакао је да је ПДП неозбиљна странка.

- Покушали су да направе хаос у утрци за предсједника Републике Српске, али нису успјели у томе - изјавио је Ковачевић.

Истакао је да је неодговорно да неко прогласи побједу, а да нема нити један аргумент на својој страни.

- Нажалост то се понавља из изборног циклуса у циклус. Потпуно неодговорно, рекао бих и срамно понашање. Послије овога Јелена Тривић и Бранислав Бореновић изгубили су сваку врсту политичког кредибилитета. Замислите да смо ми бројали учионицу по учионицу, па цијелу ноћ би саопштавали резултате. Опозицији се не свиђају резултати у Добоју. И нама се не свиђају у Прњавору, гдје имамо градоначелника, али Милорад Додик је добио 150 мање гласова од Тривићеве. Иако смо побиједили у преостала три нивоа, али то је воља грађана и и ми то поштујемо - навео је Ковачевић.

Ковачевић је додао да СНСД неће имати мање од 30 посланика у НСРС.

- Друга највећа странка неће прећи 12, и то вам говори о снази СНСД-а. Заједно са коалиционим партнерима формираћемо Владу - рекао је Ковачевић.

Коментарисао је и изборе за Представнички дом ПС БиХ.

- У све три изборне јединице, од три мандата СНСД је добио два, када су у питању заједничке институције. Настављамо даље у заједничким институцијама са враћањем надлежности у Републику Српску. Времена су турбулентна и нестабилна, и притисци се појачавају, и потребно нам је јединство како би били јачи и лакше се одбранили. Понудићемо једну ширу коалицију и опозицију, изузев онима којни су у изборној ноћи били неозбиљни и изгубили сваки кредибилитет да нас представљају - закључио је Ковачевић.