latinica  ћирилица
04/10/2022 |  09:57 ⇒ 09:58 | Аутор: СРНА

Затражен притвор за Предрага Петковића

Тужилаштво БиХ затражило је притвор за Предрага Петковића, осумњиченог у предмету "Сториџ" као један од организатора криминалне групе са подручја Градише, који се предао послије вишемјесечног бјекства.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Притвор је предложен због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те утицати на свједоке или саучеснике и поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени је под истрагом и, између осталог, терети се да је као један од организатора криминалне групе са подручја Градишке и других мјеста, комуницирајући путем апликација "Скај" и "Аном", договарао и учествовао у тешким кривичним дјелима организованог криминала, неовлаштеног међународног промета и продаје већих количина опојних дроге и незаконитог прометовања ватреног оружја и муниције.

Петковић се сумњичи и за учешће у кривичним дјелима илегалног превоза миграната преко државне границе, крађе моторног возила ради стицања велике противправне имовинске користи у новцу, материјалним добрима или другим облицима користи, односно скупоцјеним возилима и великом броју некретнина.

Приједлог за одређивање притвора упућен је Суду БиХ, гдје се очекује заказивање рочишта по приједлогу тужилаштва.