latinica  ћирилица
04/10/2022 |  11:50 ⇒ 16:14 | Аутор: СРНА

Српска коалиција НАДА: Сачувати континуитет ресуверенизације Српске

Српска коалиција НАДА честитала је свим учесницима избора у Републици Српској постигнуте резултате, а Милораду Додику побједу за предсједника, уз поруку да је важно да се очува континуитет националне политике и процеса ресуверенизације Српске, сходно изворном Дејтонском споразуму.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Милош Јовановић, један од лидера ове коалиције и предсједник Нове ДСС, рекао је да је Република Српска данас услов опстанка, слободе и независности српског народа западно од Дрине, саопштено је из коалиције НАДА.

- Она представља реалност која се више никада неће изменити. Због свега тога, уз Републику Српску Србија увијек мора да буде и да је брани по сваку цијену - истакао је Јовановић.

Предсједник Покрета обнове Краљевине Србије  Војислав Михаиловић је рекао да је Републици Српској потребна ресуверенизација и враћање на изворни Дејтонски споразум.

- У периоду глобалне кризе и сукоба, српском народу је потребно јединство како би се сачували основни национални интереси. Због тога је битан континуитет у односу и јаче развијање сарадње између Републике Српске и Србије, нарочито у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама - истакао је Михаиловић.