latinica  ћирилица
04/10/2022 |  12:50 | Аутор: СРНА

Петровић: Опозиција залуђује своје бираче

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је да опозиција изјавама да је неко покрао изборе прави алиби у својим редовима, а са друге стране залуђују своје бираче говорећи неистине.
Лука Петровић -
Лука Петровић

- Прије свега, узмите изборе у колико год хоћете процеса иза ових и 2014, 2016, 2018. и 2020. године и видјећете да је било увијек неважећих листића од пет до шест процената. Има и необиљежених листића, и прекрижених, има и наопако попуњених листића и тога увијек има пет или шест процената - нагласио је Петровић.

Он је истакао да је потпуно разумљиво да је то уочено прву ноћ бројања листића, али сада се верификује кроз софтвер ЦИК-а и немогуће је прихватити изјаву Бранислава Бореновића који тврди да су ти гласачки листићи поништени у току ноћи.

- Нису у току ноћи, него су само у току ноћи унесени важећи листићи, али се уносе и неважећи и то најбоље ради софтвер који има најбоље локалне изборне комисије, а наравно који се послије имплементира у ЦИК. Све примједбе су допуштене након објављивања прелиминарних резултата који ће бити сигуран сам у наредних 15 дана, обично тако буде и наравно да је могуће поднијети жалбе након тога, а све до тада су инсинуације, спиновања и покушаји да се омаловажи побједа - рекао је Петровић за АТВ.

Генерални секретар СНСД-а захвалио је свима који су подржали ову партију, нагласивши да је побједа на нивоу Републике Српске величанствена.

- Хвала свима који су подржали постојећу структуру власти. Очигледно је да су су бирачи сматрали да Република Српска треба да настави стопама којима корача и веома је важно рећи да је побједа убједљива и за српског члана Предсједништва БиХ и за предсједника Републике Српске, али и за СНСД-а и коалиционе партнере на нивоу Републике Српске - рекао је Петровић.

Петровић је навео да је већ сада видљиво да ће постојећа коалиција на нивоу Републике Српске имати 52, 53 или 54 посланика тако да Република Српска остаје стабилна.