latinica  ћирилица
04/10/2022 |  13:03 ⇒ 13:03 | Аутор: Агенције

Ераковић пред Ференцварош: Прилика да урадимо нешто што нисмо од 1975. године

Дефанзивац Црвене звезде Страхиња Ераковић истиче да су пуне трибине стадиона "Рајко Митић" један од кључних фактора у предстојећем дуелу са Ференцварошем у Лиги Европе.
Страхиња Ераковић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Страхиња Ераковић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

- Имали смо феноменалну подршку и у Шапцу и на "Карађорђу", наши навијачи били су у већини на оба стадиона, што нам неизмјерно значи. Почели смо припреме за Ференцварош, искористићемо сваки тренутак да се максимално припремимо и да добром игром и посвећеношћу на терену обрадујемо звездаше - рекао је Ераковић за клупски сајт.

Шампиона Србије чека тежак распоред, пун гостовања, стога млада узданица црвено-бијелих наводи пуне трибине као врло важан фактор за остваривање позитивног резултата.

- До краја полусезоне већином ћемо играти на гостујућем терену, па је утакмица против Ференцвароша права прилика да још једном покажемо зашто се Маракане сви плаше - каже Ераковић.

Најљепша слика, према његовом мишљењу, била би пуна Маракана.

- Испуњене трибине биће од великог значаја за крајњи резултат, потребна нам је побједа, а како бисмо стигли до ње неопходно је да будемо сви као један. Знам да је највећа посјета у историји стадиона била против Ференцвароша и да је сада није могуће поновити, али ако напунимо Маракану до посљедњег мјеста биће то права прилика да урадимо оно што 1975. године нисмо - поручио је Ераковић.

Звезда у четвртак од 18.45 дочекује Ференцварош у трећем колу групне фазе Лиге Европе.