latinica  ћирилица
04/10/2022 |  13:19 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Приједлог притвора за осумњиченог у акцији "Сториџ"

Након испитивања осумњиченог у предмету "Сториџ", који се након вишемјесечног бјекства предао Тужилаштву БиХ, поступајући тужилац упутио је према Суду БиХ детаљно образложен приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Петковић Предрага, рођеног 1987. године.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: Screenshot
Суд и Тужилаштво БиХФото: Screenshot

Како се наводи у саопштењу Тужилаштва БиХ, притвор је предложен због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Осумњичени је под истрагом и између осталог се т"Аном", договарао и судјеловао у тешким кривичним дјелима организованог криминала, неовлаштеног међународног промета и продаје већих количина опојних дрога и незаконитог прометовања ватреног оружја и муниције, као и илегалног превоза миграната преко државне границе, те крађе моторног возила, а све са циљем стицања велике противправне имовинске користи у новцу, материјалним добрима или другим облицима користи, односно скупоцјеним возилима и великом броју некретнина.

Приједлог притвора упућен је Суду БиХ, гдје се очекује заказивање рочишта по приједлогу тужилаштва.