latinica  ћирилица
04/10/2022 |  13:22 | Аутор: СРНА

Шпирић: Бриљантна побједа СНСД-а на изборима

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић рекао је данас да је СНСД на изборима остварио бриљантну побједу у Републици Српској, али и на нивоу институција БиХ.
Никола Шпирић - Фото: РТРС
Никола ШпирићФото: РТРС

Шпирић је свим учесницима, а посебно побједницима избора, грађанима и бирачима честитао на демократској и фер атмосфери у којој су протекли избори у БиХ.

Коментаришући до сада познате резултате избора, он је истакао да опозиција у Републици Српској мора прво савладати властите слабости, као и да из ових избора сви требају извући поруке како се понашати у складу са законом и Уставом.

- У предизборној кампањи обишао сам скоро сва мјеста и сам чуо поруку од истакнутих чланова СДС-а да неће подржати Јелену Тривић, а исто тако на другој страни од истакнутих чланова ПДП-а сам чуо да неће подржати Мирка Шаровића. Ту опозиција треба да тражи разлоге својих пораза - рекао је Шпирић новинарима у Сарајеву.

Коментаришући измјене Изборног закона БиХ и Устава ФБиХ које је наметнуо Кристијан Шмит, Шпирић је нагласио да су Република Српска и СНСД увијек били против наметања било које одлуке, јер оне БиХ праве бесмисленом државом.

- Ако су и други у БиХ спремни на договор и уставно понашање, онда је испред нас можда нешто веселије вријеме, али све док политичке снаге чекају да међународна заједница доноси одлуке у име институција, то није добро ни за кога у БиХ, јер су они својим одлукама БиХ направили бесмисленом и институционално испражњеном земљом - додао је он