latinica  ћирилица
04/10/2022 |  14:03 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Станивуковић признао пораз; Резултати опозиције нису задовољавајући (ВИДЕО)

Предсједник Градског одбора ПДП-а Бањалука Драшко Станивуковић сматра да укупан резултат опозиције на протеклим изборима није задовољавајући.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Станивуковић је честитао изборни резултат Влади Ђајићу из СНСД-а који је једини за Народну скупштину добио више од 20.000 гласова.

Два дана након избора Станивуковић је изнио своје виђење изборне ноћи. Након Мирка Шаровића, отворено је признао пораз опозиције. Због лоших резултата ПДП-а и СДС-а, сматра да би хладне главе требало анализирати избори и одредити правац даљег кретања опозиције.

- Мислим да резултат опозиције није задовољавајући. Ово није довољно за будућност, мора се даље сагледати и видјети даљи правац - рекао је Станивуковић.

Упитан да ли је ПДП у изборној ноћи прерано изашао са проглашењем побједника, Станивуковић није желио директно да одговори, али је навео да је то био изазован тренутак и да је увијек боље на крају бити мало стрпљив и причекати.

Додао је да је био рационалан и опрезан током конференције на којој је ПДП саопштавао резултате за предсједника Српске за вријеме изборне ноћи.

- Знам шта је политика, у једном сату се све може промијенити, ако није четворо очију отоворено. Ја сам био тада за рационалност и стабилност као и сада, да се боримо, да сагледамо. Некда је врло танка нит између брзоплетости и неодлучности. Или си брзоплет или неодлучан и тада човјек треба да нађе баланс - рекао је Станивуковић.