latinica  ћирилица
04/10/2022 |  14:14 ⇒ 14:19 | Аутор: СРНА

Из азила на Мањачи удомљена 34 пса

У посљедња три мјесеца у акцији "Удоми љубав", коју је у априлу покренуо град Бањалука, 34 пса из азила на Мањачи нашла су свог власника и стални дом, речено је Срни у бањалучкој Градској управи.
Акција "Удоми љубав" на Мањачи - Фото: СРНА
Акција "Удоми љубав" на МањачиФото: СРНА

- Данас, на Међународни дан заштите животиња, који је посвећен добробити животиња, подсјећамо на акцију удомљавања паса "Удоми љубав", како би се додатно скренула пажња и подигла свијест о значају удомљавања паса из азила - наводе из Градске управе.

Из Градске управе наводе да сви љубитељи паса у азилу на Мањачи имају прилику да одаберу свог кућног љубимца односно да неком од њих пруже дом.

- Удомљавање пса из азила је бесплатно и једноставно - наводе из Градске управе и додају да су пси вакцинисани против бјеснила, микрочиповани и стерилисани/кастрирани.

У азилу наводе да су мјешанци много отпорнији на болести од расних паса.

- Пси који су живјели на улици много су мирнији него штенци и социјализовани су са другим псима и људима. Удомљавањем пса из азила спасавате пса којег сте удомили и оног за кога се ослободило мјесто да се спаси са улице - наводе у азилу за псе.

Сви заинтересовани суграђани који желе да удоме пса управо из азила, односно сви они који желе на лакши начин да одаберу свог љубимца додатне информације о удомљавању паса могу добити радним данима у Одјељењу за комуналне послове путем телефона: 051/244-526.

Свјетски дан животиња проглашен је 1931. на конвенцији еколога у Фиренци да би се нагласио неповољан положај угрожених врста. За Свјетски дан животиња био је одабран 4. октобар. Отада је Свјетски дан животиња постао дан присјећања и одавања почасти свим животињама, а посебан је нагласак стављен на људе који воле и поштују остале животиње.

Дан се слави на разне начине у свакој земљи без обзира на националност, религију, вјеру или политичку идеологију.