latinica  ћирилица
04/10/2022 |  14:15 ⇒ 14:15 | Аутор: sputniknews.com

Шојгу: До сада мобилисано више од 200.000 људи

Више од 200.000 људи стигло је у Оружане снаге Русије у оквиру дјелимичне мобилизације, саопштио је министар одбране Русије Сергеј Шојгу.
Сергеј Шојгу (Фото: EPA MAXIM SHIPENKOV) -
Сергеј Шојгу (Фото: EPA MAXIM SHIPENKOV)

- У складу с указом предсједника Русије од 21. септембра, у земљи се спроводи дјелимична мобилизација. До данас је у Оружане снаге стигло више од 200.000 људи - рекао је Шојгу.

Према његовим ријечима, одговарајућим надлежним лицима је наложено да обезбиједе мобилисанима потребне комплете одјеће и другу опрему и да их распореде на војне дужности.

- Обука људства у формираним јединицама изводи се на 80 полигона и у шест центара за обуку - додао је министар одбране.

Шојгу је истакао да ће се војници, позвани у Оружане снаге Русије у оквиру дјелимичне мобилизације, слати у подручја специјалне војне операције након борбене координације заједно с јединицама које су већ тамо ангажоване.

- Војници треба да се шаљу у подручја борбених операција након обуке и борбене координације - нагласио је министар одбране.

Шојгу је додао да "током дјелимичне мобилизације у војне одсеке долази велики број добровољаца, те да треба пажљиво приступити сваком таквом захтјеву".

Током јесење регрутације војници који завршавају служење војног рока враћају се кућама, док ће нови регрути служити у јединицама које не учествују у специјалној војној операцији, рекао је Шојгу.