latinica  ћирилица
04/10/2022 |  18:37 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Билећа: Грађани добили веће рачуне за воду него за струју (ВИДЕО)

Грађани Билеће жале се због великих износа на рачунима за воду. Већ пола године цијена кубика већа је за тридесет пфенига и тренутно је марку и по, са ПДВ-ом. Тако су многим Билећанима овога љета рачуни за воду били већи од рачуна за електричну енергију.
Билећа - Фото: РТРС
БилећаФото: РТРС

Иако практично живе изнад највећег резервоара воде на Балкану, цијена воде за Билаћане одавно је удар на кућни буџет. Ове године, након посљедњег повећања, рачуни за воду неријетко су већи од рачуна за струју.

Кубик воде у овој општини плаћа се 1,5 КМ што је за 35 одсто више у односу на стару цијену. Зашто је оволика цијена нисмо могли сазнати у билећком Водоводу.

Цијена вишемилионских дуговања Водовода на крају је ипак испостављена потрошачима јер би у супротном ово предузеће остало без струје, а самим тим и Билећани без воде за пиће. Због тога је, кажу у општини, начелник дао зелено свјетло за поскупљење воде .

- Скупштина није доносила ту одлуку, јер је начелник на захтјев Водовода повећао цијену воде - рекао је Мато Вујовић, предсједник СО Билећа.

Већ годинама билећки Водовод грца у дуговима, техничка опрема за пумпање воде је пред колапсом, а грађани су стално у страху да ће остати без воде иако је у овој општини Билећко језеро, највећа акумулација воде на Балкану.