latinica  ћирилица
05/10/2022 |  08:29 ⇒ 14:15 | Аутор: РТРС

Ћеранић: Поступци опозиције могу да утичу на дестабилизацију Српске (ВИДЕО)

Предраг Ћеранић декан Факултета безбједносних наука тврди да поступци опозиције током изборне ноћи, али и након, могу да утичу на дестабилизацију Републике Српске и угрозе безбједност.
Предраг Ћеранић - Фото: РТРС
Предраг ЋеранићФото: РТРС

- Све нас подсјећа на Мајдан кијевски, али и на оно што се дешавало на Тргу Крајине 2018. године. Једини начин да се промијени власт су избори, и то демократски, а то опозицији у овом тренутку не одговора - нагласио је Ћеранић.

Он се осврнуо и на амбијент током саме изборне вечери у штабу ПДП-а.

- Говор тијела, весеље, и све оно што се дешавало у ПДП-у, одавало је слику те лажне побједе коју су прогласили. Током цијеле вечери били су покисли, али то им није значило пуно да иду у авантуру проглашења побједе. Да ли су сами то смислили, или су се умијешале неке амбасаде, то најбоље знају они који су кренули на улице да славе побједу, које нигдје није било ни у најави - истакао је Ћеранић.

Поручио је да грађани неће пристати да подрже оне који нису прави изборни побједници.

- Опозициони лидери су знали да им пријети пораз, али су због инструкција које су дошле извана, глумили побједу. Они не желе признати стварност и не схватају да њихови ментори из тих страних амбасада оваквим иступима желе потпуно урушити Републику Српску - каже Ћеранић.

Он се осврнуо и на поновни избор Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ, искључиво бошњачким гласовима.

- Комично је постало да Жељко Комшић добија гласове из средина и градова гдје готово да и нема Хрвата. И то само показује колико је БиХ сложена и комплексна држава - нагласио је Черанић.