latinica  ћирилица
05/10/2022 |  10:02 ⇒ 13:29 | Аутор: РТРС

Оптужница против Зељковића и осталих враћена на допуну

Окружни суд у Бањалуци вратио је на дораду оптужницу против Бранислава Зељковића, бившег директора Института за јавно здравство Републике Српске, те осталих осумњичених у предмету корона уговори.
Окружни суд Бањалука - Фото: РТРС
Окружни суд БањалукаФото: РТРС

- Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Окружног суда Бањалука је у предмету који се води против осумњичених Б. З, С. Б, С. Ц, С. М. и Д. Д, након испитивања оптужнице Републичког јавног тужилаштва, утврдило да не садржи све што је потребно у складу са Законом о кривичном поступку Републике Српске, због чега је оптужница враћена са позивом тужиоцу да је исправи и допуни - наводи се у саопштењу Окружног суда Бањалука.

Републичко јавно тужилаштво подигло је раније оптужницу против Зељковића и још четири особе, која их терети за злоупотребе при набавкама у периоду пандемије.

Осим Зељковића, Републичко јавно тужилаштво терети директоре фирми "Проконтрол" из Бањалуке Славка Бојића и "Промединг" из Лакташа Драгана Дубравца, те власника Туристичке агенције "Травел фор фан" Сашу Марковића. Оптужницом је обухваћен и Сани Црљић, бивши директор бањалучке Фирме "Синекс лабораторија".