latinica  ћирилица
05/10/2022 |  10:52 ⇒ 10:53 | Аутор: СРНА

Брнабић: Популарност ЕУ опада јер не реагује испаде своје чланице Хрватске

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да руководство Хрватске, која је чланица ЕУ, гаји усташтво и да не чуди што у Србији популарност Унији која на све то ћути.
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC) -
Ана Брнабић (Фото: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC)

- Како могу да браним популарност ЕУ у Србији јер ништа нисмо чули из Брисела када су из Загреба јавно рекли да ће блокирати европски пут Србије само зато што смо тражили правду за убијену српску дјецу на Петровачкој цести. Можда су они нешто причали иза затворених врата. Ми ништа нисмо чули - рекла је Брнабићева за Телевизију Пинк.

Она је оцијенила да је невјероватан цинизам то што се у хрватском магазину Експрес појавила насловница на којој су предсједник Србије Александар Вучић и премијери Италије и Мађарске приказани са хитлеровским брковима уз наслов "Хрватска између три мини фашизма".

- Невјеровантан је то цинизам за земљу, односно руководство које гаји активно усташтво - рекла је Брнабићева.

Она је напоменула да у Хрватској нема манифестације нити код Хрвата у свијету да је не прате симболи НДХ, а да та Хрватска оптужује неког другог, напоменувши да је предсједнику Србије забранила да посјети Јасеновац и као потомак жртве полижи цвијет на мјесту усташког концентрационог логора.