latinica  ћирилица
05/10/2022 |  11:20 ⇒ 11:22 | Аутор: СРНА

Повећан број миграната и покушаја кријумчарења људи

Повећан број миграната и кријумчарења људи све је више у посљедње вријеме на сјевероистоку и сјеверозападу БиХ, о чему је данас разговарало и руководство Граничне полиције БиХ у Сарајеву.
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција БиХ (Фото: Гранична полиција БиХ)

На састанку је истакнуто да припадници Граничне полиције БиХ готово свакодневно спријече покушаје кријумчарења у зонама одговорности теренских канцеларија Сјеверозапад и Сјевероисток, али и других теренских канцеларија, саопштено је из ове институције.

Закључено је да Гранична полиција БиХ, упркос највећем проблему у борби против миграција, а то је недостатак људства, очекује максималан ангажман у заштити границе, професионалност у раду, поштовање законских прописа, те правовремену размјену информација на свим нивоима.

Истакнута је и важност унапређења сарадње с министарствима унутрашњих послова свих сусједних земаља, посебно путем размјене обавјештајних података и повећаног број мјешовитих патрола у граничном појасу.

На састанку су дефинисани планови и задаци у борби против незаконитих миграција у идућем раздобљу.

Радним састанком посвећеном стању и мјерама при сузбијању незаконитих миграција предсједавао је директор Граничне полиције Зоран Галић.