latinica  ћирилица
05/10/2022 |  13:31 ⇒ 22:25 | Аутор: СРНА

У импровизованом кампу у шуми пронађено 200 илегалних миграната

У импровизованом кампу у шуми на обали ријеке Тисе код Новог Кнежевца пронађено је око 200 миграната и заплијењена је одређена количина оружја и новца, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.
Акција Жандармерије у откривању миграната  (Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/) -
Акција Жандармерије у откривању миграната (Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/)

У полицијској акцији у мјесту Српски Костур припадници оперативне ударне групе и Жандармерије заплијенили су три пиштоља, аутоматску пушку, ножеве, мачете и одређену количину новца.

Акцији је присуствовао и министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин рекао је да је један број миграната уз пратњу полиције превезен у прихватни центар, а један број спроведен је код надлежног тужилаштва на даље поступање.

Акција је била усмјерена на спречавање кријумчарења ирегуларних миграната ка Мађарској и сузбијање кријумчарења оружја и наркотика, али и кривичних дјела са елементима насиља које врше мигранти.

- Свака кријумчарска банда ће бити откривена и разбијена, а њени припадници кажњени у складу са законом Србије. Наша држава није изазвала и никако није одговорна за мигрантску кризу и неће бити паркинг за мигранте - рекао је Вулин.

Он је истакао да је безбједан и сигуран живот грађана Србије увијек на првом мјесту и да неће дозволити да се на било који начин угрози, баш као ни њихова имовина.

- Свако ко покуша да угрози или повриједи наше грађане наћи ће се на удару српске полиције - рекао је Вулин.