latinica  ћирилица
05/10/2022 |  13:34 ⇒ 13:35 | Аутор: ТАНЈУГ

Милојевић и Иванић: Храбро до побједе против Ференцвароша

Тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић изјавио је да вјерује у побједу у сутрашњем мечу у Београду против Ференцвароша у Лиги Европе.
ФК Црвена звезда - Фото: РТРС
ФК Црвена звездаФото: РТРС

- Разлика је шест бодова, а у оптицају је још 12. Вјерујем да можемо до преокрета, али тренутно размишљамо о првој наредној утакмици и вјерујем у побједу против Ференцвароша - рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Милош Милојевић.

Звезда је послије два кола у Х групи на зачељу табеле без освојеног бода, док је мађарски тим на врху са максималних шест.

- Желимо да ми диктирамо темпо утакмице, али морамо и да се прилагодимо њиховим врлинама и да покушамо да их неутрализујемо. Свака утакмица у Европи је специфична и одлучују детаљи, али сам сигуран да ће сутра храбрија екипа да побиједи - изјавио је Милојевић.

Он је додао да је Ференцварош веома квалитетан тим и да пораз претходног викенда у мађарском првенству од Кечкемета не значи да су у лошој форми, али да је могуће да их је мало "пољуљао".

Истакао је да не размишља унапријед о "причама о неуспјеху и евентуалној оставци", уколико се не освоје три бода и да је у Звезди свака утакмица као квалификациона.

Звездин првотимац Мирко Иванић истакао је да се потпуно опоравио од повреде и обећао да ће одиграти на нивоу на који су навијачи навикли од њега.

- Сигуран сам да ћемо сутра одиграти добру утакмицу и побиједити. Добро се припремамо, ми смо тим и не видим разлога да буде другачије. Свјесни смо да је ово прилика да ухватимо прикључак и једва чекамо да почне и да група упозна праву Звезду - изјавио је Иванић.

Утакмица између Црвене звезде и Ференцвароша игра се сутра од 18 часова и 45 минута на стадиону "Рајко Митић".