latinica  ћирилица
05/10/2022 |  14:43 ⇒ 15:29 | Аутор: РТРС

Виз ер затвара базу у Сарајеву

Авио-компанија Виз ер 1. новембра затвара базу у Сарајеву, одакле ће наставити летјети до Абу Дабија и Лондона, али ће се фокусирати на своје присуство у Тузли.
Виз ер (Фото: EPA-EFE/CLEMENS BILAN) -
Виз ер (Фото: EPA-EFE/CLEMENS BILAN)

Из компаније су навели да је ова одлука резултат тренутно изазовног макроекономског окружења, као и континуираних изазова у ланцу снабдијевања.

- Путници са резервацијама на које утиче ова одлука данас ће бити контактирани путем и-мејла са савјетима о свим њиховим опцијама, које укључују - поновну резервацију, пуни поврат новца или 120 одсто оригиналне цијене у виду кредита авио-компаније - прецизирано је у саопштењу из Виз ера.

Из ове компаније наглашавају да је приоритет смањити свеукупни поремећај за путнике у БиХ и заштити процес запошљавања екипе.

Са аеродрома у Тузли биће уведени нови летови до Ајндховена и појачане фреквенције на рутама до Базела, Фрајбурга, Дортмунда и Мемингена.

Посада, пилоти и кабинско особље Виз ера са Међународног аеродрома Сарајево данас су обавијештени о овој одлуци, те им је понуђена могућност да лете из друге базе у БиХ или из сусједства.