latinica  ћирилица
05/10/2022 |  16:03 ⇒ 16:05 | Аутор: СРНА

Предсједник паљанског ПДП-а се састао са замјеником британског амбасадора

Одборник ПДП-а у Скупштини општине Пале Владимир Лучић састао се у понедјељак, 3. октобра, у угоститељском објекту у Сарајеву са замјеником амбасадора Велике Британије у БиХ Нилом Каванагом, сазнаје Срна из дипломатских извора.
ПДП - Фото: РТРС
ПДПФото: РТРС

Повод овог састанка, који је одржан дан након општих избора у БиХ, није познат, али с обзиром на захтјев ПДП-а да се понови бројање гласова због, како су рекли, сумње у изборни процес, и најављеног протеста у Бањалуци може се претпоставити и тема разговора.

Новинар Срне контактирао је Лучића који је негирао да се састао са замјеником британског амбасадора у БиХ, иако извор Срне тврди да је управо Лучић сједио са Каванагом у угоститељском објекту /посластичарница и бурегџиница/ код Хотела "Европа" у понедјељак између 8.00 и 9.00 часова.

Стручњак за безбједност Љубан Каран рекао је раније данас да је најава протестног скупа опозиције дио истог сценарија – стварања немира у Републици Српској иза чега стоје британска и обавјештајне службе других западних земаља.

- Ово је по мени покушај разбијања Републике Српске, а сви ми који пратимо ту проблематику немамо никакву дилему да иза тога стоје Британци и да је то њихов рукопис. Он је препознатљив и у ранијим дешавањима и у Републици Српској и на Балкану - рекао је Каран Срни.

Тривићева и ПДП су у недјељу прогласили побједу и славили у Бањалуци иако нису пребројани гласови са свих бирачких мјеста. До тада им је изборни процес био регуларан, а избори фер и коректни.

Међутим, дан послије када су видјели да су убједљиво изгубили изборе одржан је састанак са замјеником британског амбасадора и тада су, вјероватно, добили упуте за даље понашање и организовање протеста у четвртак у Бањалуци.