latinica  ћирилица
05/10/2022 |  17:55 ⇒ 23:06 | Аутор: СРНА

Бијељина: Почело поновно бројање гласова са 13 изборних мјеста

Градска изборна комисија /ГИК/ Бијељина почела је данас отварање врећа и поновно бројање гласова ради правилног обједињавања утврђених резултата на 13 изборних мјеста.
Гласање - Фото: РТРС
ГласањеФото: РТРС

Предсједик ГИК-а Бијељина Дијана Савић Божић рекла је новинарима да је поновно бројање гласова у овој изборној јединици почело на захтјев ГИК-а упућен Централној изборној комисији /ЦИК/ БиХ која је за то дала сагласност.

Она је навела да се отварају вреће са бирачких мјеста 10, 27, 36 и 41 за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, те за бирачка мјеста 11, 27, 36, 41, 100 и 137 за ниво Народне скупштине Републике Српске.

Према њеним ријечима, отварају се и вреће са бирачких мјеста 35 за ниво Предсједништва БиХ и 130 за ниво предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Божићева је напоменула да је на свих 13 бирачких мјеста ријеч о истим грешкама - или о несразмјерном броју у записницима са бројем гласачких листића или кандидат има више освојених гласова од саме странке, што није могуће.

Она је као примјер навела бирачко мјесто 10 за ниво Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ гдје је утврђено да број гласачких листића у гласачим кутијама није једнак укупном броју свих гласачких листића.

- На бирачком мјесту 11 за ниво Народне скупштине Републике Српске утврђено је исто тако да број гласачких листића у кутијама не одговара броју свих гласачких листића - рекла је Божићева.

Пребројавање гласова врши се у спортској сали Гимназије.

- Све ће бити пребројано и до 24.00 часа достављено ЦИК-у - рекла је Божићева.