latinica  ћирилица
05/10/2022 |  19:14 ⇒ 20:18 | Аутор: РТРС

Гатачким школама уручено 1.500 књига (ВИДЕО)

Педесета је година најстарије програмске акцијe Радио-телевизије Србије "Књига солидарности". Тим поводом Основној школи "Свети Сава" и Средњој школи "Перо Слијепчевић" у Гацку, уручена је вриједна донација - 1.500 књига за школску библиотеку.
Гацко - донација библиотекама - Фото: РТРС
Гацко - донација библиотекамаФото: РТРС

Ово је вриједан поклон гатачким ученицима јер од данас имају знатно већи избор да за себе пронађу неко занимљиво штиво. Међу 1.500 наслова је свеобухватна литература - од школске лектире, историјских књига, стручне литературе из разних научних области.

"Књига солидарности" РТС-а опрема школске библиотеке  и јединствена је активност која има хуманитарну, културну и просветитељску мисију, а стиже свуда гдје се говори, чита и пише на српском језику.

- Ово је први велики поклон нашој школи у посљедњих десетак година и од великог нам је значаја, јер нисмо у том обиму обнављали грађу наше библиотеке, а значиће много и за наше ученике, али и наставке - рекао је директор Основне школе "Свети Сава" Никола Милинковић.

Михаило Шћепановић, уредник "Књиге солидарности" истакао је да је за пет деценија колико постоји ова акција, додијељено близу три милиона књига.

- Књига солидарниости је самим тим значајна, препозната и награђивана многим признањима. И, наравно, наставља свој мисију - додаје Шћепановић.

У сарадњи са Спортским савезом Републике Србије, у оквиру ове акције дониране су кошаркашке, фудбалске и одбојкашке лопте за гатачке школе.