latinica  ћирилица
05/10/2022 |  19:42 ⇒ 19:46 | Аутор: СРНА

Срђан Томић освојио бронзу на Европском првенству

Члан Боксерсксог клуба "Обилић" из Зворника Срђан Томић освојио је бронзану медаљу на Европском првенству у боксу за јуниоре.
Срђан Томић - Фото: СРНА
Срђан ТомићФото: СРНА

У категорији више од 80 килограма, након успјеха у осмини финала над представником Хрватске Шиметом Черином, репрезентативац Србије је у четвртфиналном мечу остварио лаку побједу над представником Украјине.

Томића је у полуфиналу савладао израелски боксер Ариел Прилутски.

На Европском првенству, које се одржава у италијанском граду Монтесилвану, осим Томића, учествују јуниори БК "Обилић" Анастасија Бошковић у категорији до 66 килограма и Срђан Теофиловић до 80 килограма, који су у четвртфиналним мечевима заустављени на корак до медаље.

Румунка Амалиа Мариа Нита, актуелна европска првакиња, побиједила је Бошковићеву на поене, док је Италијан Кристиан Сарсили савладао Теофиловића судијским прекидом у првој рунди, послије другог бројања.

Тренер и оснивач Боксерског клуба "Обилић" Мирко Ждрало рекао је да боксери овог клуба настављају континуитет освајања великих медаља.

- Ово је шеста европска медаља за наш клуб у претходне три године. Европско првенство за јуниоре у Италији ће свакако бити једно значајно искуство за њих и вјерујемо путоказ како да у будућности раде још боље за више циљеве - истакао је Ждрало.