latinica  ћирилица
06/10/2022 |  08:47 ⇒ 11:26 | Аутор: СРНА

Црна Гора: У парку Милочер исписане поруке против Срба

У парку Милочер код Будве спрејом су исписане поруке против Срба, а из Мјесне заједнице Свети Стефан позвали су надлежне да реагују по овом дјелу, окарактерисаном као вандализам, и пронађу починиоце.
Подгорица - вандализам - Фото: СРНА
Подгорица - вандализамФото: СРНА

Спрејом су исписане поруке "Уби Србина", "Србија не постоји", "Косово је Албанија", а на више мјеста је написано и "ДПС" /Демократска партија социјалиста/.

Предсједник Мјесне заједнице Свети Стефан Владислав Митровић навео је да су о свему обавијештене комунална инспекција и полиција, као и Центар безбједности Будва, од којих очекује хитну реакцију и да у складу са својим надлежностима пронађу починиоце овог дјела.

Он је рекао да, нити постоји мањег мањег мјеста, нити више камера и стражара, поред којих вандали могу да чине шта им је воља.

- Мјесна заједница Свети Стефан од кад је формирана, децембра 2019. године, улаже озбиљне напоре да околина буде пристојна и на нивоу који заслужује, као и безбједна за све наше мјештане и посјетиоце који долазе да уживају љепоти овог мјеста - навео је Митровић у саопштењу.