latinica  ћирилица
06/10/2022 |  10:42 | Аутор: СРНА

Вулин: Брисел подмукло увео први пакет санкција Србији

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да ЕУ, на приједлог Хрватске, није увела осми пакет санкција Русији, већ први пакет санкција Србији, подмукло и ћутке.
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Александар Вулин (фото: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Реагујући на инсистирање Хрватске да ЕУ, у оквиру нових санкција Русији, стопира увоз руске нафте у Србију преко Јадранског нафтовода /Јанаф/, Вулин је истакао да ће Србија у блиској будућности морати да размисли о изградњи нафтовода у партнерству са другим земљама.

Он је навео да је сада Србија присиљена да купује скупљу ирачку нафту и да тако губи стотине милиона евра које је могла корисније да употријеби, пренијели су београдски медији.

- ЕУ, у којој о нашој судбини одлучује све неуспешнија, а све пакоснија Хрватска, јесте мјесто наших будућих понижења и страдања и зато је боље бити и војно и политички неутрална земља, него члан клуба у коме ће хрватски комплекси и освета бити закон и правило - рекао је Вулин.

Вулин је истакао да је боље бити и војно и политички неутрална земља, него члан клуба у коме ће хрватски комплекси и освета бити закон и правило, те додао да је ЕУ још једном доказала да је клуб земаља које су имале дивизије под Стаљинградом и да је једина досљедност у њеној политици освета слободним народима.