latinica  ћирилица
06/10/2022 |  10:55 ⇒ 17:26 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Поновљеним бројањем гласова утврђене неправилности којима је оштећен СНСД (ВИДЕО)

Поновљеним бројањем гласова на три бирачка мјеста у Бијељини утврђене су направилности којима је драстично оштећен СНСД и гласови приписани опозицији, рекао је данас Срни члан Главног одбора СНСД-а из Бијељине Александар Ђурђевић и одбацио покушај опозиције за прекрајања изборне воље на улици.
Александар Ђурђевић - Фото: РТРС
Александар ЂурђевићФото: РТРС

- На бирачком мјесту 011 СНСД је оштећен за 50 гасова, ПДП-у је додато 26 гласова. На бирачком мјесту 027 СНСД је оштећен за 54 гласа за Народну скупштину Републике Српске и 51 глас за Парламентарну скупштину. На бирачком мјесту 168 на записнику за Народну скупштину СНСД-у је уписано нула гласова, након поновљеног бројања СНСД је имао 43 гласа - навео је Ђурђевић.

Истичући да СНСД има око 100.000 гласова предности за српског члана Предсједништва и за Народну скупштину, око 150.000 гласова предности за Представнички дом Парламентарне скупштине и око 30.000 гласова предности кандидата за предсједника Републике Милорада Додика у односу на Јелену Тривић, Ђурђевић је оцијенио да је немогуће да тај огроман контигент гласова буде споран.

- Грешке су се дешавале и на штету СНСД-а, што показује поновљено бројање гласова на три бирачка мјеста у Бијељини, гдје је на сва три драстично оштећен СНСД. Било је поновљено бројање, исправило се, као што ће се исправити и ако има негдје друго сличних ситуација - рекао је Ђурђевић.

Он је додао да је на сваком бирачком мјесту било најмање 20 посматрача и да апсолутно није могућа махинација коју као изговор наводе из опозиције.