latinica  ћирилица
06/10/2022 |  12:18 ⇒ 12:18 | Аутор: sputniknews.com

Захарова: Кијев је донио одлуку о "немогућности преговора" с Путином по налогу Запада

Кијев је донио одлуку о "немогућности преговора" с предсједником Русије Владимиром Путином по налогу Запада, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Марија Захарова (Фото:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Марија Захарова (Фото:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Обратили смо пажњу на недавни налог предсједника Украјине, који је потврдио одлуку Савјета за националну безбједност и одбрану Украјине о "немогућности" преговора с предсједником Русије - рекла је Захарова.

Она је навела да су се у Кијеву, као и у ситуацији с Минским споразумима, прво претварали да желе да их потпишу, затим да их потписују, онда да их извршавају, а затим су рекли да то неће урадити и на тај начин довели у заблуду међународну заједницу.

- Већ тада је било очигледно да је то учињено по налогу Запада који не жели да се окончају сукоби у Украјини и има намјеру да их настави - закључила је Захарова.

Раније је предсједник Украјине Володимир Зеленски потврдио одлуку Савјета за националну безбједност и одбрану Украјине о немогућности преговарања с предсједником Русије Владимиром Путином, слиједи из указа који је потписао украјински лидер.