latinica  ћирилица
06/10/2022 |  13:27 | Аутор: СРНА

Илић: Сљедећа сједница 25. октобра

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић рекао је да би наредна сједница градског парламента требало да буде одржана 25. октобра, када ће посланици разматрати ребаланс буџета.
Младен Илић - Фото: РТРС
Младен ИлићФото: РТРС

Илић је послије данашње сједнице скупштинског Колегијума навео да је сљедећи заказан за четвртак, 13. октобар, када ће бити утврђен дневни ред за наредну сједницу градског парламента.

Он је навео за Срну, да би 25. октобра одборници требало да разматрају ребаланс буџета, велики број регулационих планова, о простору који град даје у закуп.

Илић очекује да ће на дневном реду бити доста тачака јер парламент није засједао два мјесеца.

Он сматра да би до краја године требало да буду одржане три сједнице Скупштине града на којим ће се расправљати и о нацрту буџета, те да, ако то буде потебно, може бити одржана и ванредна сједница.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић поручио је како су наредне сједнице од изузетног значаја, те да ће на сљедећој расправљати о ребалансу буџета, који је стратешки важан документ.

- Имамо суфицит близу 20 милиона КМ. О томе треба да расправљамо, али да имамо у виду и сва ова повећања цијена, како за одржавање хигијене, изградњу водовода. Цијене су све веће на тржишту и ребаланс треба да ускладимо са постојећом инфлацијом - рекао је Станивуковић новинарима након сједнице Колегијума.

Он је навео да ће се пред одборницима ускоро наћи и нацрт буџета за 2023. годину, те поручио да је Бањалука стабилна.

- На рачуну имамо 43 милиона КМ, можемо да планирамо да исплаћујемо све наше редовне обавезе. Када је ријеч о ребалансу, ту треба да буде и онај дио који се односи на повећање плата у јавним установама, али и у Градској управи - рекао је Станивуковић.

Скупштина града Бањалука одржала је 19. јула посљедње засједње пред опште изборе.