latinica  ћирилица
06/10/2022 |  13:51 ⇒ 17:25 | Аутор: РТРС

Влада ће наставити да помаже Дјечије позориште (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министарка финансија Зора Видовић посјетили су данас Дјечије позориште Републике Српске у Бањалуци.
Вишковић и Видовић у посјети Дјечијем позоришту - Фото: РТРС
Вишковић и Видовић у посјети Дјечијем позориштуФото: РТРС

Вишковић и Видовићева обишли су радове на реконструкцији Дјечијег позоришта.

У циљу побољшања услова свих културних институција Влада Српске је, у сарадњи са руководством Дјечијег позоришта, за овај пројекат издвојила нешто мање од 140.000 КМ.

Вишковић је најавио да ће Влада Српске наставити да помаже Дјечије позориште, наводећи да су при крају радови који ће омогућити лакши боравак дјеце са инвалидитетом, али и санација тоалета, имајући у виду да је ријеч о објекту који је грађен седамдесетих година прошлог вијека.

Он је додао да ће, у сарадњи са градом Бањалука, бити предложен и пројекат реконструкције крова зграде у којој је, осим Дјечијег позоришта, смјештено још неколико институција.

Вишковић је нагласио да ће и са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом разговарати о обезбјеђивању око 200.000 КМ за дигиталну сценску опрему, за шта је ово позориште аплицирало.

Директорка Дјечијег позоришта Републике Српске Љиљана Лабовић Маринковић рекла је да је ова установа културе добила значајна признања, што их сврстава међу референтније театре у Европи.