latinica  ћирилица
06/10/2022 |  14:09 ⇒ 14:17 | Аутор: СРНА

Најмање 36 убијених у нападу на Тајланду

Број погинулих у нападу на установу за дневни боравак дјеце у тајландској покрајини Нонг Буа Лам Пу порастао је на 36, укључујући 24 дјеце, саопштиле су покрајинске власти.
Пуцњава на Тајланду (Фото: EPA-EFE/RUAMKATANYU FOUNDATION) -
Пуцњава на Тајланду (Фото: EPA-EFE/RUAMKATANYU FOUNDATION)

- Број убијених у је 36, укључујући 22 дјеце - 19 дјечака и три дјевојчице - у згради предшколске установе, док су два дјечака убијена изван објекта, укључујући сина нападача. Поред тога, изван установе убијено је још шест мушкараца и шест жена, а 12 људи је повријеђене - наводи се у саопштењу.

Генерал полиције Пајсал Лусомбун изјавио је да је нападач Пања Камраб, бивши полицајац који је отпуштен прошле године због злоупотребе дроге, био под утицајем дроге приликом напада.

Камраб је након напада побјегао у свом камионету, који је касније пронађен испред његове куће. Полицајци су у кући пронашли његово и тијело његове супруге и сина.

Полиција је закључила да је Камраб извршио самоубиство, након што је убио супругу и сина, а у прилог томе говори и чињеница да се ране подударају са калибром пиштоља који је кориштен у нападу на предшколску установу.

Пиштољ је пронађен у кући, близу Камрабовог тијела.

Лист "Бангкок пост" јавио је да је нападач био наоружан и ватреним и хладним оружјем.