latinica  ћирилица
06/10/2022 |  15:22 ⇒ 15:38 | Аутор: СРНА

У Kоњицу три плантаже индијске конопље

Припадници Федералне управе полиције пронашли су три плантаже са 160 стабљика засада индијске конопље, те ухапсили два лица са подручја Коњица.
Планатажа марихуане - Фото: РТРС
Планатажа марихуанеФото: РТРС

Ухапшени чији су иницијали М.Г. /34/ и Ж.Г. /68/ осумњичени су да су одређени период производили дрогу и неовлаштено стављали у промет са циљем стицања противправне имовинске користи, саопштено је данас из Федералне управе полиције.

По наредби Општинског суда у Коњицу извршен је претрес покретне и непокретне имовине, те земљишних парцела које користе осумњичена лица, те су до сада пронађене три плантаже са 160 стабљика засада индијске конопље и више од 30 килограма осушене зељасте материје која асоцира на канабис.

Пронађена је и већа количина зељасте материје спремне за сушење, која асоцира на канабис, три пушке и други предмети који потичу или се доводе у везу са кривичним дјелима.

Ухпшени ће након криминалистичке обраде у законском року бити предати надлежном тужилаштву уз извјештај о почињеном кривичном дјелу.

Акција је реализована јуче под надзором Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантон - Подручног тужилаштва Коњиц.

Асистенцију ФУП-у приликом реализације акције пружило је кантонално Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона и Полицијска управа Коњиц, наведено је у саопштењу.