latinica  ћирилица
06/10/2022 |  16:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Ер Србија преузима летове Виз ера из Сарајева

Ер Србија од данас до 16. октобра по посебним цијенама продаваће карте за летове ка Сарајеву и обезбиједити додатне капацитете од 1. новембра.
Ер Србија (Фото: TANJUG/ ER SRBIJA/ LUKA FILIPOVIC) -
Ер Србија (Фото: TANJUG/ ER SRBIJA/ LUKA FILIPOVIC)

Ер Србија од данас до 16. октобра по посебним цијенама продаваће карте за летове ка Сарајеву и обезбиједити додатне капацитете од 1. новембра.

Компанија је саопштила да то чини како би путници, чија су путовања угрожена најављеним укидањем летова из Сарајева, стигли до крајњих дестинација преко Београда.

- Имајући у виду најаве у медијима да ће од 1. новембра бити укинути летови између Сарајева и већег броја европских градова, Ер Србија је одлучила да обезбиједи одговарајуће капацитете и посебне цијене да би се сви путници чији су планови за путовање сада делимично или потпуно угрожени брзо и удобно превезли до својих крајњих дестинација, преко Београда - навела је та компанија у одговору Танјугу.

Медији су раније објавили да ће Виз ер затворити своју базу на аеродрому Сарајево у новембру, и укинути све линије осим Лутона и Абу Дабија.

Ер Србија наводи да су цијене карата за летове које нуде ниже од просјечних за овај период године.

У зависности од дестинације су почев од 69 евра за путовања у једном смјеру преко Београда.

Наводе да су почев од 69 евра карте у једном смјеру у економској класи са укљученим ручним пртљагом из Сарајева до Копенхагена, Цириха, Диселдорфа, Нирнберга, Салцбурга, Венеције и Амстердама.

Почев од 79 евра су карте у једном смјеру у економској класи са укљученим ручним пртљагом из Копенхагена, Цириха, Диселдорфа, Нирнберга, Салцбурга, Венеције и Амстердама до Сарајева, такође са пресједањем у Београду, а та цијена укључује све таксе.

Из Ер Србије наводе да интензивно раде да капацитете прилагодимо у складу са очекиваном повећаном тражњом.

- То се односи на летове између Београда и поменутих европских дестинација, али и на летове између Сарајева и Београда - наводи Ер Србија.

У тој компанији размишљају о промјени типа авиона и укључивању у саобраћај летјелица са већим капацитетом.

- Такође размишљамо и о евентуалном увођењу додатних летова и с тим у вези смо у сталној комуникацији са сарајевским аеродромом, да бисмо размотрили све могућности у вези са потенцијалним терминима тих додатних летова, као и радним временом аеродрома - истиче Ер Србија.