latinica  ћирилица
07/10/2022 |  09:14 ⇒ 09:16 | Аутор: СРНА

Тајланђани у жалости

Породице и пријатељи данас оплакују дјецу и остале жтрве масовног злочина у руралној области на сјевероистоку Тајланда, који је починио отпуштени полицајац.
Ожалошћени масакра на Тајланду (Фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK) -
Ожалошћени масакра на Тајланду (Фото: EPA-EFE/NARONG SANGNAK)

Најмање 24 од 36 људи убијених у пуцњави у малом граду Утај Саван била су дјеца и то је био највећи масакр ове врсте у историји Тајланда, пренио је АП.

Представници Владе и краљевске породице јутрос су положили вијенце на церемонији испред улаза у Центар за дјечији развој. Послије њих, цвијеће су испред дрвених врата положили чланови породица жртава.

Многи из родбине убијених окупили су се испред центра за бригу о дјеци да би покренули процес добијања надокнаде. На лице мјеста послати су психолози да би им пружили подршку.

Седам од десет рањених особа и данас се налазе у болницама. Очекује се да ће током дана рањене обићи тајландски краљ Маха Ваџиралонгкорн и краљица Сутида, а премијер Прајут Чан Оча посјетиће и дјечији центар и болнице.

У централном парку у Бангкоку планирано је бдење.

Полиција спекулише да је нападач одабрао дјечији центар јер је установа била близу његовог дома.

Убица је идентификован као Пања Камрап /34/, бивши полицијски наредник који је отпуштен раније ове године јер је био оптужен у вези са дрогом, а данас је требало да се појави пред судом.

Он је извршио самоубиство након што је код куће убио супругу и дијете.