latinica  ћирилица
07/10/2022 |  10:24 | Аутор: СРНА

Предложен притвор Адију Нукићу, члану Кељмендијевог нарко клана

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог Суду БиХ за одређивање притвора Адију Нукићу /32/, осумњиченом припаднику међународне групе за организовани криминал.
Хапшење Адија Нукића - Фото: РТРС
Хапшење Адија НукићаФото: РТРС

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени се терети и да је као припадник организоване криминалне групе која је комуницирала путем заштићених апликација, као корисник два "Скај" налога, током 2020. и 2021. године учествовао у договарању, преузимању, преносу, скривању и даљој дистрибуцији великих количина спида, марихуане, кокаина и хероина, некада у количинама од више килограма, ради продаје на илегалном нарко-тржишту у БиХ, као и кријумчарења и продаје дроге у иностранству.

Мјера притвора потребна је јер Тужилаштво БиХ у предмету "Елвис Кељменди и други", заједно са партнерским институцијама и агенцијама из земаља региона и ЕУ, проводи опсежну истрагу са циљем идентификовања свих припадника криминалне групе и документовања бројних кривичних дјела која им се стављају на терет.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.