latinica  ћирилица
07/10/2022 |  10:39 ⇒ 12:02 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Тврдње опозиције - потцјењивање интелигенције грађана и манипулација

Тврдње опозиције којим оспоравају побједу Милорада Додика су потцјењивање интелигенције грађана и манипулација покушај иритантно испирање мозга, у циљу покушаја скривања чињенице да су све странке опозиције заједно добиле подршку 29,9 одсто бирачког тијела Репубчике Српске, због којег би у свакој нормалној земљи лидери опозиције одмах морали колективно да поднесу оставке, навео је савјетник српског члана Предсједништва Милан Тегелтија.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

- Опозиција каже да је нелогично да опозиционо бирачко тијело од 29,9 одсто (ПДП, СДС и Вукановић) није побиједило за Предсједника Републике Српске бирачко тијело окупљено око СНСД које има подршку на овим изборима од 57 одсто ( без Нешићевог ДНС и Селаковог СПС а који су имали своје кандидате за предсједника) и имају заједно 7,8 одсто подршке бирачког тијела) - наводи Тегелтија.

Истиче да ПДП ужива подршку 10 одсто гласача, СДС 15 одсто Вукановићева странка 4,9 одсто сви заједно ни 29,9 одсто.

- СНСД без коалиционих партнера више од 35 одсто. На нивоу БИХ сам СНСД 42 одсто, Цвијановић као кандидат странака оклупљених око СНСД је побиједила заједничког кандидата опозиције са 100.000 гласова предности. Све то из опозиције не оспоравају, али им је нелогично да је Додик побједио и то са 30.000 предности - каже Тегелтија.

Према томе, истиче он, опозиција, посебно њени лидери, у циљу прикривања властите одговорности за изборну катастрофу, како би са тог скренули пажњу, манипулативно користе осјећања људи који су гласали за Јелену Тривић, којима је по добром старом српском обичају, аккао истиче, пуно лакше продати причу да је тим за који навијају покраден од судија него да је изгубио јер је једноставно пуно лошији.

- Али ове чињенице које сам навео и елементарна логика су ипак неумољиви и потпуно обесмишљавају ову манипулацију опозиције - навео је Тегелтија.