latinica  ћирилица
07/10/2022 |  11:29 ⇒ 11:39 | Аутор: СРНА

Спајсер: Бомбардовање Србије избрисано из америчке историје

Амерички политичар из редова републиканаца Лаверн Спајсер је оцијенила да се чини да је читаво питање онога што се дешавало 1999. године у Србији избрисано из америчке историје због претјеране реакције НАТО, јер је очигледно да је оно што су урадили било погрешно.
Бомбардовање Србије (Фото: EPA-EFE/STR YUGOSLAVIA OUT) -
Бомбардовање Србије (Фото: EPA-EFE/STR YUGOSLAVIA OUT)

Спајсерова, која је недавно на Твитеру упитала "зашто је општи став да Србија треба да се одрекне Косова, а Украјина не мора да препусти ниједан дио своје територије", рекла је за "Косово онлајн" да није очекивала да ће ова објава постати толико популарна.

- Понекад ствари треба рећи. Чак и добијам оптужбе да сам плаћена да ширим пропаганду Владимира Путина. Уверавам вас да ме Путин не плаћа нити знам било шта о Русији - навела је Спајсерова.

Она није хтјела да улази у детаље да ли се може на који начин упоредити оно што се дешава у Украјини са догађајима из 1999. године и на Косову, додајући да постоји много контроверзи на свакој страни овог питања.

Спајсерова је истакла да читаво питање показује једну ствар коју људи морају да схвате - да НАТО није увијек сила добра.

- НАТО називају одбрамбеном организацијом, али су били јако офанзивни када је требало да бомбардују Србију. То није било ничим испровоцирано - истакла је она, наводећи да би историја то запамтила много другачије да су постојале друштвене мреже у то вријеме.

Према њеним ријечима, историја ће се поново осврнути једног дана како је заиста било, а консензус ће бити да је Србија добила суров одговор.

Коментаришући што што је бизнисмен Илон Маск био на мети увреда албанских политичара због писања о Косову, Спајсерова је рекла да у Америци постоје независни мислиоци који сами истражују, а да је Маск веома добро упућен у геополитичка питања.