latinica  ћирилица
07/10/2022 |  11:52 ⇒ 11:54 | Аутор: РТРС

Мариновић пред Сарајево: Очекујем нападачки фудбал

Фудбалери Борца сутра ће на Билином пољу у Зеници бити гости екипе Сарајева, у дерби сусрету 13. кола М:тел Премијер лиге БиХ. Утакмица се игра од 17 часова.
Винко Мариновић - Фото: РТРС
Винко МариновићФото: РТРС

Тренер Борца, Винко Мариновић каже да против Сарајева очекује тешку утакмицу и да ће тим који је он својевремено водио с клупе сигурно напасти од старта утакмице.

- Сарајево игра добро и заслужили су већи бодовни салдо. У Сарајеву је увијек присутан притисак и то је нормално јер екипа која се бори за прво мјесто има ту тензију. Очекујем да ће кренути одмах офанзивно гдје морамо бити опрезни на отварању утакмице, да исконтролишемо дешавања и не дозволимо рани гол. Како меч буде одмицао сигурно да ће расти притисак на ривала и онда желимо то да искористимо са својом игром и дођемо до гола - рекао је Мариновић.

Везни фудбалер Борца Недељко Пишчевић очекује наставак позитивних резултата његове екипе.

- Коначно смо ухватили низ позитивних резултата јер смо имали доста осцилација и три посљедње утакмице смо направили позитиван низ. Екипа расте, добро ради и тренира и тако треба да наставимо. Надам се да ћемо успјети да донесемо бодове. Сарајево је млад тим, нападачка екипа која у задње вријеме нема бодовни ретзултат који би требали али играју добро. Имаће мотив да се покажу пред својим навијачима. Напокон ћемо имати добре услове за игру. Сарајево игра нападачки тако да из контре и транзиције можемо да их угрозимо - навео је Пишчевић.

Екипа Борца у досадашњих 12 кола М:тел Премијер лиге БиХ освојила је 20 бодова и налази се на четвртој позицији на табели, док је Сарајево на шестом мјесту са четири бода мање.